Vistas de página en total

miércoles, 12 de diciembre de 2018

L'escala en dibuix



L'escala és la relació que existeix entre les dimensions reals i les del dibuix que representa la realitat sobre un plànol o un mapa.


Tipus d'escala:
Resultado de imagen de dibuix a escala
Resultado de imagen de dibuix a escala
  • Escala d'ampliació: és fer el dibuix més gran que el model guardant les proporcions. Per aixo s'han de multiplicar totes les mesures per la mateixa quantitat.


  • Escala de reducció: vol dir dividir totes les mides d’un model per la mateixa quantitat.









Resultado de imagen de escala natural
  • Escala natural: és quan la grandària física de l'objecte representat en el pla coincideix amb la realitat.

martes, 11 de diciembre de 2018

Tipus d'imatges



Resultado de imagen de boceto mochila
  • L'esbós és la primera aproximació a l'objecte estudiat mitjançant el dibuix a mà alçada de les seves línies més importants.






  • El croquis és el pas següent també fet a mà alçada, però definit amb més detalls els volums i la proporció de l'objecte.







Imagen relacionada

  • El dibuix delineat constitueix la culminació del dibuix tècnic, en el dibuix s'inclouen tots els detalls necessaris per comprendre totes les caracteristiques de l'objecte.

Imagen relacionada






  • El GIF animado es una variante del formato gráfico GIF que permite animación en la imagen.









Imagen relacionada
  • El dibuix abstracte consisteix en dibuixar amb inspiració artística però sense una intenció específica, sinó mogut completament per l'esperit creatiu.






lunes, 10 de diciembre de 2018

Vistes en perspectiva


Perspectiva: és una projecció en la qual la direcció d'observació de la peça és obliqua, és a dir, que no coincideix amb cap dels eixos coordenats.













Perspectiva cavallera: és una vista en perspectiva construïda sobre tres eixos coordenats. Dos d'ells  formen 90 graus, i el tercer, 135 graus amb els dos anteriors.





Resultado de imagen de perspectiva isométrica
Perspectiva isomètrica: és una vista en perspectiva construïda sobre tres eixos coordenats que formen un angle de 120 graus entre si.








Resultado de imagen de perspectiva conica
Perspectiva cónica:La perspectiva cònica, també anomenada lineal, és el sistema de representació que més s'assembla a la visió humana, és per això pel que és usat per dotar el dibuix d'una sensació de realitat, ja que s'aconsegueix una aparent profunditat que ens permet valorar la posició particular de cada forma en l'espai.