Vistas de página en total

martes, 24 de septiembre de 2019

Efectes del corrent elèctric

L'energia elèctrica es transforma en energia calorífica.
Els electrons en moviment xoquen amb els àtoms del metall de què estan elaborats els conductors i per això s'escalfen (efecte Joule).





L'energia elèctrica es transforma en energia lluminosa.
Si el cable és molt prim, tal com passa amb el filament d'una làmpada d'incandescència, aquest s'escalfa tant que emet llum. En canvi, una part de l'energia es transforma en calor.




L'energia elèctrica es transforma en energia mecànica.
Si connectem un motor a una font d'energia eleèctrica, el motor gira i es pot usar per a moltes aplicacions: ventilador, batedora, rentadora, etc.







L'energia elèctrica es transforma en energia química.
Aquest transformació es du a terme mitjançant un procès anomenat electròlisi.
Per exeple, si posem dos cables en una dissolució que contingui sulfat de coure, els àtoms de coure es veuen atrets pel pol negatiu i s'hi van dipositant.





L'energia elèctrica es transforma en energia magnètica.
Si enrtllem un cable al voltant d'un clau obtenim un imant que funciona gràcies a l'electricitat. D'aquí prové el nom electroimqant.

Exercicis Electricitat

27. Copia la taula al teu quadern i classifica els materials següents en aillants o conductors del calor.
Conductor: coure, plata, alumini, acer
Aïllant: goma, plàstic

Un conductor elèctric és un material físic que permet amb facilitat el trànsit de càrregues elèctriques pel seu interior.
Un aïllant elèctric és un material o un objecte que no conté electrons lliures que puguin permetre el flux del corrent elèctric.

31. Completa al teu quadern l'esquema sobre els diversos efectes del corrent elèctric i les seves transformacions.
ENERGÍA ELECTRICA: 

Energia calorífica
Energia lluminosa
Energia mecànica
Energia química
Energia magnètica

jueves, 19 de septiembre de 2019

Redacción

¿Como sería la vida sin electricidad?🤷‍♀️
Ahora mismo, aunque no lo tengamos muy en cuenta, la electricidad tiene un papel muy importante en nuestras vidas. Obviamente el agua y la comida son más importantes pero la electricidad es muy necesaria para nuestro día a día; por ejemplo: no podríamos ver la televisión y con lo cual no nos enteraríamos de nada ya que no habría ningún canal de noticias, y no funcionarían ni los teléfonos ni las tablets y por supuesto no habría internet, que posiblemente estas cosas serían las que más nos afectarian, pero también hay que tener en cuenta que no habrían coches, ni lámparas, para viajar usariamos trenes de vapor o barcos de vela. Todas estas cosas y más serían las que estarían afectadas con el hecho de no tener electricidad.😢

martes, 17 de septiembre de 2019

Comando CMD

¿Que es el comando CMD?
El Símbolo del Sistema o CMD es una forma de realizar acciones avanzadas utilizando comandos de texto.
¿Como crear una cuenta con un comando CMD?
Para empezar tenemos que entrar al usuario Admin, despues escribimos en Cortana "CMD".
Como resultado de la busqueda, nos saldrá "Simbolo del Sistema", pulsamos con el botón derecho sobre ese resultado y escogemos la opción "Ejecutar como administrador". Nos encontraremos con una nueva pestaña, y tendremos que escribir: net user (nuestro nombre) (contraseña) /add. Después de todo esto lo único que tenemos que hacer es pulsar enter, y nuestra cuenta ya estará creada.

o.