Vistas de página en total

martes, 29 de octubre de 2019

Circuit elèctric

11. Observa el circuit seguent i assenyala quins elements fumcionen quan n'obrim o tanquem un o diversos interruptors.





















martes, 22 de octubre de 2019

Làmpades

Les làmpades o bombetes transformen l'energia elèctrica en llum i altres formes d'energia.

Un llum d'incandescència és un dispositiu que produeix llum mitjançant l'escalfament per efecte Joule d'un filament metàl·lic, fins a posar-lo roent blanc, mitjançant el pas de corrent elèctric.Resultado de imagen de llum d'incandescencia
Un llum fluorescent o làmpada de llum freda, anomenat normalment fluorescent, està format per un tub de vapor de mercuri o bulb de vidre fi revestit interiorment amb diverses substàncies químiques compostes anomenades fòsfors, encara que generalment no contenen l'element químic fòsfor, que emeten llum visible en rebre una radiació ultraviolada.Imagen relacionada

Una làmpada led és eficient i cara. S'utilitza en llanternes i altres aparells portàtils, on el reduit consum és un gran avantatge.

Cables conductors

Ques són els cables conductors?
Un cable és un conductor elèctric (generalment coure) o conjunt d'ells, generalment recobert d'un material aïllant o protector.

Diferència entre cables conductors i cables aïllants.
La diferència dels diferents materials és que els aïllants són materials que presenten gran resistència al fet que les càrregues que el formen es desplacin i els conductors tenen càrregues lliures i que es poden moure amb facilitat.

Tipos de cables:
Cable unipolar: està format per un fil conductor.
Cable multipolar: format per diversos fils conductors.
 Cable flexible: és dels més utilitzats. Està compost per filferros fins que són fàcils de doblegar, d'aquí el nom de flexible.
Cable coaxial: compost per un nucli de coure que està protegit per un aïllant dielèctric, el qual està cobert per un escut de coure teixit. Al seu torn, el cable està envoltat d'una funda de plàstic exterior. Cable trenat: compost per un parell de cables que es troben entrellaçats.
Cable dúplex: format per dos conductors de coure amb aïllant PVC. S'encarreguen de subministrar energia a aparells elèctrics de baixa tensió.
 Cable multiconductor: es coneix també com a cable multinucli. Compta amb més d'un conductor aïllat individualment ia més compta amb un altre tipus d'aïllant per a més seguretat.
Cable blindat: són un conjunt de cables coberts d'un revestiment metàl·lic. Generalment té 3 cables: un de terra, un neutre i un altre per al corrent. Utilitzats per al subministrament d'electricitat.
Cable de construcció no metàl·lic: compost per un grup de cables que poden ser de 2 a 4 i que estan coberts per un aïllant termoplàstic. A més, compta amb un cable pelat per a la connexió a terra.

Diametro


Resultado de imagen de tipos de diametros de un cable
















Como se realizan las conexiones?
Resultado de imagen de regletas conexiones cables


Como pelar un cable electrico?




martes, 15 de octubre de 2019

Pilas y baterias


La diferència essencial és precisament que en una pila aquest procés és irreversible, i quan la pila perd les seves propietats (que no la seva càrrega) ja no serveix més. En canvi una bateria es pot tornar a carregar aplicant un corrent elèctric inversa que la retorna al seu estat anterior.






Imagen relacionada


2. On es troben els pols d'una pila?




















3. Opina. Quines mesures se t'acuden per reciclar les piles usades?
El procés de reciclatge comença per desfer-nos de les piles usades usant els contenidors de recollida selectiva que existeixen. Si fem una recollida selectiva, les piles usades es porten a una planta de reciclatge, on el mercuri es separa d'altres metalls i la resta de materials que constitueixen les piles usades poden ser recuperats.





Resultado de imagen de contenedor pilas