Vistas de página en total

jueves, 26 de marzo de 2020

La indústria alimentària

Transformació
En la industria alimentària s'utilitzen alguns procesos d'elaboració entre els quals destaquen:
  • La cocció: l'aliment s'escalfa. Aquest porcés fa que per una banda l'aliment sigui més digerible i per una altra que s'eliminin microorganismes.
  • La fermentació: es deixa que uns microorganismes actuïn i modifiquin les propietats de l'aliment. Per exemple, auqesta és la manera com s'obtenen els iogurts.
Conservació

  • Dessecació: va ser de les primeres tècniques de conservació que es van idear. Com que la humanitat facilita la poliferació de microorganismes i auqests són responsables de la putrefacció dels aliments, aplicar calor al producte fins que s'assequi impedeix que els microorganismes puguin prolifererar-hi.

  • Liofilització: el producte es congela i després es deixa en una cambra de buit amb l'objectiu de deshidratar-lo i d'aquesta manera eliminar-ne la humitat.




  • Fumatge: consisteix a sometre els aliments a l'acció del fum.









  • Salaó: consiseix a deshidratar els aliment salant-los. La sal actua també com antisèptic.




  • Enllaunament: l'aliment s'escalfa, de manera que moren els microorganismes. Posteriorment s'envasa al buit, de manera de no el pot afectar cap mcroorganisme.





  • Refrigerador i congelació: en l'actualitat és un dels recursos més usats. Le sbaixes temperaturas maten els gèrmens i permeten que els aliments durin mesos.




  • Adob: els aliments se submergeixen en un medi on els microorganismes no poden ploriferar, com vinagre, aigua i sal.



  • Pateurització: un líquid se somet a temperaturas molt elevades durant un período de temps molt breu, de manera que es maten tots els microbis.




  • Almívar: en aquest procés, en primer lloc s'ha de coure un aliment amb la finalitat d'esterilitzar-lo. En segon lloc, es recobreix amb una solución saturada d'aigua i sucre.

1 comentario: